ZELF OPWEKKEN EN PROFITEREN MET
PROFITEER VAN LOKALE GROENE STROOM
De stroom die jij met je zonnepanelen opwekt, wordt eerst gebruikt door alle apparaten in huis: verlichting, wasmachine, droger, tv, computer. Verbruik je niet al de energie die je hebt opgewekt, dan lever je de extra opgewekte stroom terug aan het energienet. Zolang deze ’salderingsregeling’ van kracht is en je minder stroom terug levert dan je koopt van de elektriciteitsmaatschappij krijg je de beste prijs, namelijk hetzelfde als de koopprijs. Hoewel nog niets definitief besloten is, wordt waarschijnlijk de salderingsregeling vanaf 2025 langzaam afgebouwd. De basis marktprijs van elektriciteit is op dit moment hoger dan de kostprijs van stroom van je eigen zonnepanelen. Ook tijdens en na afbouw van de ’salderingsregeling’ blijft het daarom gunstig om zonnepanelen te hebben. Zolang de ’salderingsregeling’ blijft is het extra verdienen.
ACTIE VOOR WOUDENBERGSE WONINGEN
Het aanbod van deze actie bestaat uit een volledig werkend systeem van zonnepanelen. De installatie bestaat uit het compleet leveren en installeren van de zonnepanelen, omvormer met batterij optie, montage, bekabeling en aansluiting van het systeem op de meterkast. De zonnepanelen kunnen zowel op een schuin als een plat dak worden geplaatst.
DE INSTALLATEUR
Lokale installateurs zijn uitgenodigd om een aanbod te doen voor deze actie. Het bestuur van ZonopWoudenberg heeft het beste aanbod geselecteerd op basis van prijs en kwaliteit. Wij zoeken naar hoogwaardige kwaliteit in combinatie met een scherpe prijs, service en garantie. Installateurs zijn aangesloten bij erkende organisaties zoals Holland Solar en techniek Nederland. Bovendien zijn ze VCA-gecertificeerd en werken ze conform de richtlijnen die landelijk worden gehanteerd voor kwaliteit en veiligheid.
ZonopWoudenberg heeft gekozen voor Energievanzelf uit Maarsbergen.
VOORDELEN VOOR JOU ALS WONINGEIGENAAR
1. Kwaliteit
Bij de selectie van de installateur(s) letten we sterk op de kwaliteit van de aangeboden producten en de installateur.
2. Prijsvoordeel
Door collectief aan te besteden kan de installateur scherp inkopen, efficiënt plannen en lokaal plaatsen. Hierdoor kan de installateur een aantrekkelijke offerte bieden die ca. 10% lager ligt dan wanneer hij met individuele klanten zakendoet.
3. Maatwerk
Elke woning is anders, daarom ontvang je altijd na een persoonlijke bezichtiging en advies een vaste prijs voor de installatie. Soms kan dan sprake zijn van een meerprijs voor aanvullende werkzaamheden.
DE ZONNEPANELEN
Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in duurzame stroom. De panelen die voor deze actie geselecteerd worden, hebben een vermogen van 400 Wattpiek. Het zijn volledig zwarte mono-kristallijne panelen. Deze panelen scoren goed op prijs/kwaliteitsverhouding. Desgewenst kun je kiezen voor een ander zonnepaneel of een ander omvormingssysteem. Laat de adviseur je voorrekenen wat voor jou de beste keuze is.
DE OMVORMERS
Een omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in bruikbare elektriciteit met een wisselstroom van 230 Volt. Standaard worden de zonnepanelen in serie geschakeld. Als een dak verschillende hellingshoeken heeft of soms in de schaduw ligt, zijn mogelijk micro-omvormers of 'Power optimizers' een goede oplossing. Ze zorgen voor een optimale opbrengst per paneel. Met het oog op de toekomst zonder 'salderingsregeling' krijgt de omvormer een batterij optie, die is echter nu nog niet toegevoegd.
GARANTIES
Gedurende 10 jaar krijg je 100% garantie op de gehele installatie, op de panelen is een garantietermijn van 25 jaar en voor de omvormers is een termijn van 5 jaar van toepassing. Hier kan de installateur je nader over informeren.
WAT LEVEREN ZONNEPANELEN OP?
De opbrengst van zonnepanelen wordt uitgedrukt in kWh (kilowattuur). Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wp (wattpiek), dit vermogen wordt vermenigvuldigd met ene rekenfactor. Deze houdt rekening met de sterkte van zon-instraling en de oriëntatie van het dak.
Een rekenvoorbeeld en rendement

Een systeem van 10 zonnepanelen geeft op een dak dat op het zuiden gericht is een opbrengst van 3.200 kWh. Dat is voldoende voor het verbruik van een gemiddeld huishouden. De opbrengst van de zonnepanelen staat gelijk aan een jaarlijkse besparing van € 1280,00 per jaar. (prijspeil € 0,40 per kWh 2023)

De benodigde investering voor het systeem van 10 zonnepanelen is ongeveer € 6.400,00.

Vaak wordt dan gesproken over een terugverdientijd van 5 jaar. In de praktijk kan deze terugverdientijd langer of korter zijn afhankelijk van de stroomprijs in de toekomst en de afbouw van de salderingsregeling.

ONDERHOUD
Rekening moet worden gehouden met het vervangen van de omvormer gedurende de levensduur van de installatie. Deze omvormer gaat ca. 10-15 jaar mee, afhankelijk van het type en kwaliteit.
GROEPSAANKOOP ZONNEPANELEN WOUDENBERG
Door gezamenlijk in te schrijven kunnen we als leden van ZonopWoudenberg zorgen voor een betaalbare zonnestroom-installatie. Via onze coöoperatie gaan we scherp inkopen, omdat we vinden dat duurzame stroom voor iedereen betaalbaar moet zijn. Met de stroom die je opwekt verdien je de investering vanzelf terug. Goed voor het milieu en je portemonnee. Daarnaast kunnen onze experts je advies geven over de keuzes die je kunt maken (aantal panelen, ligging, omvormer, etc.).
HOE KAN IK ME INSCHRIJVEN?
Inschrijven voor Zon-op-je-eigen-dak is gratis en vrijblijvend. We verwachten wel dat je lid bent of wordt van ZonopWoudenberg, dat kost € 10 per jaar. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving. Na je inschrijving neemt de gekozen installateur contact met je op voor het maken van een afspraak om ter plaatse de situatie op te nemen. Daarna maakt de installateur een aanbieding. Wanneer je akkoord gaat met de aanbieding en de voorwaarden, ontvang je een bevestiging met de definitieve prijs voor een complete installatie. Tot dat moment zit je nog nergens aan vast. Vervolgens wordt de installatie datum gepland. Mocht je advies willen hebben van onze experts bij ZonopWoudenberg kun je natuurlijk ook met ons contact opnemen.
logo zonopwoudenberg groot
ZonopWoudenberg
Van Gendtlaan 22, 3931 AN Woudenberg
info@zonopwoudenberg.nl
06 51 34 84 11

© Coöperatie vereniging ZonopWoudenberg U.A. 2021-2023
Alle rechten voorbehouden.